bambaki3
Στο εκκοκκιστήριο βάμβακος
8 Νοεμβρίου, 2014
OL MOY
Μουσείο Αθλητισμού – Καυτατζόγλειο Στάδιο 8/12/2010
8 Νοεμβρίου, 2014

Ο ‘Αγιος Μαρτίνος και τα φαναράκια

Στις 11 Νοεμβρίου γιορτάζεται στη Γερμανία (και σε άλλες χώρες ) ο Άγιος Μαρτίνος…
Ο Μαρτίνος ήταν ρωμαίος στρατιώτης στην υπηρεσία του Καίσαρα. Είχε καταταγεί πολύ μικρός, μόλις 15 χρονών. Ένα πολύ κρύο βράδυ με χιόνι καθώς καβαλούσε το άλογο του, βλέπει μπροστά του έναν σωρό και προσπάθησε να καταλάβει τι είναι. Ξάφνου βλέπει έναν ζητιάνο , εξαθλιωμένο που κινδύνευε να πεθάνει από το κρύο. Ο Μαρτίνος δεν είχε τίποτα να προσφέρει στον ζητιάνο για να τον βοηθήσει, οπότε έβγαλε την κόκκινη κάπα του, πήρε το σπαθί του και την έκοψε στα δυο. Πρόσφερε το ένα κομμάτι στον ζητιάνο για να σκεπαστεί και να ζεσταθεί λίγο. Το ίδιο βράδυ, ο Μαρτίνος είδε  στο όνειρο του να εμφανίζεται ο Χριστός με τη μορφή του ζητιάνου. Μετά από αυτό, έφυγε από τον στρατό, βαφτίστηκε Χριστιανός και πήγε στην Γαλλία.
Επιμέλεια κειμένου: Στεφανοπούλου Κατερίνα, Κουλαργιού Ελένη, Κουλαργιός Παναγιώτης
Στα σχολεία κατασκευάζουν τα παιδιά φαναράκια LATERNEN, για να λάβουν μέρος στην βραδινή παρέλαση που διοργανώνεται σε διάφορες περιοχές ψάλλοντας τραγούδια για τον Άγιο Μαρτίνο.
Με πολύ κέφι και τραγούδι οι μαθητές της Ε` και της ΣΤ` τάξης του σχολείου μας κατασκεύασαν LATERNEN με μεγάλη επιτυχία. Είχαν έτσι την ευκαιρία να μάθουν, να δημιουργήσουν και να διασκεδάσουν καλωσορίζοντας τον χειμώνα.
Ο ‘Αγιος Μαρτίνος και τα φαναράκια
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more