“Τρίποντο στα γήπεδα”
19 Φεβρουαρίου, 2024Παράταση εγγραφών στο Δημοτικό Σχολείο για το σχολικό έτος 2024-25
29 Φεβρουαρίου, 2024Τα παιδιά της Β’ τάξης μας γνώρισαν βιωματικά, σήμερα 16/02/2024 στο πλαίσιο εκπαιδευτικής δράσης, τα είδη της σοκολάτας και τις χρήσεις τους. Έβαλαν την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, την έλιωσαν και την “έστρωσαν”
Βούτηξαν μέσα φρούτα, ξηρούς καρπούς και παρασκεύασαν γλυκάκια…
Ετοίμασαν σοκολάτα για επικάλυψη (γκανάζ), μέσα στην οποία βούτηξαν μπισκότα για απίστευτες σοκολατοπαρασκευές!
Έφτιαξαν μέχρι και μους σοκολάτα!
Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με αθλητικές δραστηριότητες, κατάλληλα προσαρμοσμένες στην ηλικία τους, υπό την επίβλεψη καθηγητών Φυσικής Αγωγής.
Τα παιδιά έμαθαν για:
- Την προέλευση του κακάο
- Τις πρώτες ύλες με τις oποίες παράγεται η σοκολάτα και τα στάδια παραγωγής της
- Τα είδη σοκολάτας
- Τα συστατικά της σοκολάτας και πώς αυτά «μαρτυρούν» την ποιότητά της
- Τη διατροφική αξία και ποιο είδος σοκολάτας έχει τη μεγαλύτερη ευεργετική δράση
Η χαρά ήταν ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των παιδιών σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος.
Μπράβο σας παιδιά.
Οι εκπαιδευτικοί: Κεσίδης Ανέστης, Σιδηροπούλου Αντιγόνη