p4090019
Ιχνηλατώντας
19 Νοεμβρίου, 2014
0000001a
Κουκλοθέατρο από το Γ2 τμήμα.
19 Νοεμβρίου, 2014

Εκδρομή στη Βουλή των Ελήνων της ΣΤ’ τάξης.

Φέτος για άλλη μια χρονιά οι μαθητές της Στ΄ τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν την εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων.

Οι δάσκαλοι της Στ΄ τάξης ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του προέδρου της Βουλής και θεωρώντας ότι δίνεται μια μοναδική ευκαιρία στους μαθητές να επισκεφθούν το ναό της Δημοκρατίας αλλά και την πρωτεύουσα της Ελλάδας, η οποία δίνει ευκαιρίες για μάθηση και γνώση.

Για τη σχολική χρονιά 2013-2014 οι εκπαιδευτικοί Κώστας Σαββόπουλος, Διονύσης Κοκκινοπλίτης, Μιρέλλα Κρούλη και Μαρίνα Φράγγη  συνόδεψαν 39 μαθητές σε ένα ταξίδι που θα μείνει χαραγμένο στη μνήμη των παιδιών για πολλά χρόνια.

 

Στο χρονικό διάστημα από τις 9 έως τις 11 Ιουνίου 2014 επισκέφθηκαν το ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού, το Αττικό Πάρκο ,το Καλλιμάρμαρο-Παναθηναϊκό στάδιο, επίσης ανέβηκαν στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης , όπου θαύμασαν από κοντά τον Παρθενώνα, ξεναγήθηκαν στον γύρω αρχαιολογικό χώρο και ξεναγήθηκαν στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Στη Βουλή των Ελλήνων, οι μαθητές ενημερώθηκαν σχετικά με την ιστορία του κτηρίου του Κοινοβουλίου, την εξέλιξη των πολιτευμάτων και τον τρόπο λειτουργίας της Ελληνικής Δημοκρατίας . Πληροφορήθηκαν για τους βασικούς πολιτειακούς θεσμούς του Ελληνικού Κράτους και περιηγήθηκαν στους χώρους της Βουλής των Ελλήνων.

Στη διάρκεια του τριημέρου οι μαθητές περπάτησαν στη γειτονιά των Θεών, την Πλάκα, χάζεψαν τα μαγαζιά στο Μοναστηράκι και παρακολούθησαν τη φρουρά στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη. Οι εικόνες που αποκόμισαν πολύτιμες, οι φιλίες έγιναν πιο μεστές, οι σχέσεις ενδυναμώθηκαν. Το ήθος και ο χαρακτήρας τόσο των μαθητών όσο και των συνοδών τους, άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις.

00001

00002

00003

001a 2

001a 1000006

Εκδρομή στη Βουλή των Ελήνων της ΣΤ’ τάξης.
This website uses cookies to improve your experience. By using this website you agree to our Data Protection Policy.
Read more